HEBEI WEAVER TEXTILE CO., LTD.

24 års produksjonserfaring

Beregningsmetode for sytrådsdosering

Beregningsmetode for sytrådsdosering

Ettersom prisen på tekstilråvarer stiger, stiger også prisen på sytråd, spesielt høykvalitets sytråd.Den nåværende beregningsmetoden for sytrådsforbruk i klesbedrifter er imidlertid for det meste basert på produksjonserfaringsestimering, og de fleste bedrifter overleverer ofte sytråd og innser ikke verdien av sytrådstyring.

Beregning av sytrådsdosering!

DSC02104

I. Beregningsmetode for sytrådsdosering

Beregningen av sytrådmengden oppnås ved den vanlige estimeringsmetoden for bedrifter, det vil si at lengden på sytråden måles med CAD-programvare og den totale lengden multipliseres med en koeffisient (vanligvis 2,5 ~ 3 ganger av den totale lengden på sying). tråd).

Forbruk av masker i et plagg = sum av forbruk av masker i alle deler av plagget × (1 + slitasjerate).

Mengden sytråd kan ikke oppnås nøyaktig med estimeringsmetode, og det er to vitenskapelige metoder for å beregne mengden sytråd:

1. Formelmetode

Prinsippet for formelmetoden er å bruke metoden for matematisk geometrisk kurvelengde for trådsporstrukturen, det vil si å observere den geometriske formen til spolen som er krysskoblet i sømmaterialet og beregne forbruket av en sirkulær linje ved å ved hjelp av geometrisk formel.

Ved å beregne lengden på en stingspole (inkludert stingspolelengden + trådmengden som brukes ved stingkrysset), konverteres den til trådmengden per meter sting, og deretter multipliseres med den totale stinglengden til plagg.

Formelmetode som kombinerer stingtettheten, sy materialtykkelsen, garntallet, snittbredden på sying og sting, så formelmetoden er en mer nøyaktig metode, men bruken av en relativt kompleks syprosess for plagg, med forskjellige spesifikasjoner, design, tykkelse på sy materialet (tøy), trådantall, stingtetthet og så videre har veldig store forskjeller, dette for å beregne for mye ulempe, Så bedrifter i utgangspunktet ikke.

2. Sting-trådlengdeforhold

Sting til trådlengdeforhold, det vil si forholdet mellom stinglengde og forbrukt trådlengde.Dette forholdet kan beregnes i henhold til faktisk produksjonsmåling eller formelmetode.Det er to metoder for å måle lengden på sømmen og sømmen.

Lengdefikseringsmetode: før du begynner å sy, mål en viss lengde sytråd på pagodelinjen og lag fargemerker.Etter å ha sydd, mål antall sting som dannes av denne lengden, for å beregne trådforbruket av sting per meter lang.

Stinglengdemetode: først sy med forskjellig tykkelse på sømmateriale, og deretter kutte sømformen til en bedre seksjon, stingene ble forsiktig demontert, målt lengden eller vekten, for å konvertere mengden tråd per meter lang søm (lengde) eller vekt).

20210728中国制造网banner3

 

II.Betydningen av nøyaktig beregning av dosering:

1, Mengden sytråd er en viktig faktor for bedrifter å beregne produksjonskostnadene for klær;

2, Ved å beregne sytrådbruken kan sløsing og etterslep av sytråd reduseres.Å redusere bruken kan spare lagerområdet og redusere lagerpresset for bedrifter, og dermed redusere produksjonskostnadene og maksimere fortjenesteområdet;

3, Vurdering av sytrådforbruk kan forbedre ansattes bevissthet om syspesifikasjoner og kvalitet;

4, Ved å beregne mengden sytråd, kan arbeidere bli påminnet om å bytte tråd i tide.I tilfelle sting ikke er tillatt i åpne tråddeler som jeans, bør mengden tråd som brukes nøye beregnes for å redusere slakken forårsaket av utilstrekkelig sting og dermed forbedre produksjonseffektiviteten;

Fordi "sting-trådlengdeforhold" er relativt enkelt å beregne mengden sytråd, og beregningsresultatet er nøyaktig, er det mye brukt i klesproduksjonsbedrifter.

20210728中国制造网banner2

III.Faktorer som påvirker sytråddosering

Mengden sytrådforbruk er ikke bare nært knyttet til lengden på symønsteret, men også nært knyttet til tykkelsen og vridningen på selve sytråden, strukturen og tykkelsen på stoffet og tettheten til nålekoden i syprosessen.

På grunn av virkelighetens variasjon og fleksibilitet har imidlertid beregningsresultatene for sytråd et stort avvik.Andre viktigste påvirkningsfaktorer er som følger:

1, elastisiteten til stoff og tråd: sømmateriale og tråd har en viss elastisitet, jo større elastisk deformasjon, jo større innflytelse på beregningen av trådmengden.For å gjøre beregningsresultatet mer nøyaktig, er det nødvendig å legge til korreksjonskoeffisient for å justere stoffet som er for tykt og for tynt, spesiell struktur og spesielt materiale.

2, produksjon: i tilfelle av store produksjonsmengder, på grunn av den gradvise styrkingen av arbeidernes ferdigheter, vil andelen tap være relativt redusert.

3, etter ferdigstillelse: stoff eller klær vask stryking og annen behandling vil føre til problemet med klær krymping, må legges til eller reduseres på riktig måte.

4. Personale: I prosessen med å bruke sting, er kunstige feil og forbruk forårsaket av ulike driftsvaner hos personalet.Forbruket fastsettes i henhold til fabrikkens tekniske situasjon og praktiske erfaringer, og dette avfallet kan reduseres gjennom korrekt driftsveiledning.

 Konkurransen i klesindustrien blir mer og mer hard, bedrifter bør ha en egnet sytrådberegningsmetode, for å hjelpe styringen av sytråd, for å gi referanse for å spare produksjonskostnader.

 


Innleggstid: Sep-06-2021